МЪДРОСТТА НА ЕЛ МОРИЯ



Относно прилагането на Моите лекарства. Силите на растителното царство трябва да бъдат насочени в служба на единственото, заради което съществуват -жизнеспособността. Всички недъзи могат да бъдат ле­кувани, като им се противопостави жизнеспособността. Някои растения са своеобразен резервоар за прана. Иглолистните дървета събират електричеството. Връз­ката между Небето и земните недра се осъществява от живи пипалца, поемащи и съхраняващи истинското обновяване на духовната тъкан. Изгорете болестта в огъня на живота. Възстановете равновесието не с из­куствено и изтощително възбуждане, а с помощта на жизнената сила.Не търсете сред минералите. Те отдавна са лишени от въздействието на праната. Тяхното предназначение е друго. Слънцето дарява живот.Наистина, минералната почва наподобява пиедестал на живота, но тя е като педал на пиано, безполезен без струните.

Моята аптека е насочена към общочовешката същност н утвърждава жизнеспособността без убийство, защо­то растенията лесно преминават в следващо състоя­ние.

Ваксините са добри, ако съответстват на жизнеспособ­ността. В противен случай те представляват разруши­телен пластир.

Жизнеспособното същество притежава така нарече­ния слънчев имунитет и не се нуждае от ваксина. Жизнеспособността в селата е малка, защото праната трябва да бъде поемана съзнателно. Храненето на ду­ха може да става само съзнателно. В Лемурия били ценени кожите на мускусните животни. В ритуалите за посвещаване на царете от древен Хора-сан се появявала чаша с кедрова смола, наричана от друидите пък чаша на живота. Едва по-късно, след за­губване на духовното съзнание, тя е заменена с кръв. Огънят на Зороастър произлиза от изгарянето на смо­ла в чаша.

19. Половината небе е заето от необикновено знамение. Около невидимото Светило сияе необятен кръг, от кра­ищата му струят лъчи. Фуриите на ужаса, задушени от яркото знамение, се свират в пещерите.

Народът понесе по-добре умението. Даващата Ръка живее мъдро. Нека местата си отдъхнат. На кого да отдадем Новата Земя? На донеслия щипка старо знание. Възелът на народите е захванат за пусто място. Нека дойдат тези, които си отидоха. Щом моретата могат да заливат планини и пустините да се окажат морско дъно, нима е трудно да си предс­тавим чудното заселване на пустинята? Орачът, прос­тият селянин, дава почивка на нивата, покривайки я с мрака на бурените. Планомерно трябва да се сменя и мястото за жетва. На новото му подхожда ново място. Усещам как ще се възнесе човешкият дух. Приемете нещастните.



**************************************************

Духовната кооперация е бъдещата съдба на човечест­вото. Предишното примитивно деление на касти, кла­си, професии се заменя от сложното разграничаване според светлосенките. Това явление ще отсее най-доб­рите слоеве на човечеството. Общата светлосянка трябва да се очертае като призив в нова армия. Трудно е да подберем, без да прибягваме до особени мерки!


1. Вълните на токовете нарастват спирално. Принципът на спиралното завихряне е универсален.

2. Майката на Света символизира женското начало в но­вите епохи. Мъжкото начало доброволно му отдава Съкровището на света.

Амазонките са символизирали силата на женското начало. Сега е необходимо да се покаже духовно-съвършената страна на жената.


********************************************************


Събитията, и незначителни, и важни, удрят по аурата. Растящата аура има своите предимства. Тя е като Еолови Криле, подхванали симфонията за тежестта на света.

Озареният от аурата не може да бъде наречен непо­движен. Нейната външна обвивка напомня развълну­вано море. Подхранването на аурата отвътре и отра­зяването на външните въздействия е задача, очакваща своя научен анализ. Наистина грандиозна битка! Световното бреме изобразяват като човек, носещ зем­ното кълбо. Чувствителността нараства болезнено. По­някога ни се струва, че сме между чук и наковалня. Дъгоцветната аура е практична, защото асимилира всичко съществуващо. Тя с лекота отблъсква и при­ема лъчи, докато и най-добрите едноцветни аури тряб­ва да черпят от своя океан, за да гасят възникващите пожари. Подвигът е най-практичното действие.

7. Когато не знаете как да постъпите, поседете заедно в мълчание и обединете мисли. Ще разберете колко практичен е този съвет. Тласната в една посока, сила­та на духа генерира необикновено магнитно, ритмич­но съгласувано излъчване. Законът гласи: две съгласу­вани мисли увеличават силата си седем пъти. Това не е магия, а практическо съображение.

8.  Посрещайте вълните красиво - не като получаване на сладки пирожки, а като изковаване на меч; не с озахарени пръсти, а с мощната десница на духовен воин. Да тръгнеш срещу врага, без да го признаваш, да стиг­неш до Вратата, без да се обърнеш - ето Нашият път. Ние познаваме походката на предопределените по­бедители. Не подскачайте. Дайте Ни възможност да се възхитим на непобедимата ви стъпка. По-достойно за лъча е да осветява вървящите, отколкото да следва скачащите.


Популярни публикации от този блог

ВИБРАЦИИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ПЛАНЕТАТА

ЛЕЧЕНИЕ НА ГРЪБНАЧНИЯТ СТЪЛБ И КАРМАТА

БЛОК ЕНЕРГИИ - ПАНТЕОН НА ЗЕВС