ЕНЕРГОИНФОРМАЦИОННАТА ФИЗИОЛОГИЯ






Животът е –процес на  натрупване наенергоинформационен опит, възникващ непосредствено в средата, в която живеем. Свързва се с нарастващото количество идваща отвън информация, прави своя  анализ, разработва възможни варианти, за да отговори на външните фактори. С натрупване на определеното количество такъв опит е възможен качествен преход на ново ниво на енергоинформационен обмен. В продължение на поколения хората  са си поставяли едни и същи въпроси, опитвайки се да обхванат със своя разум  заобикалящата ги безкрайност. Тази жизнена програма се реализира от всички, но е заложена във всеки. Навярно всеки един  от нас е обръщал поглед към нощното небе и е оставал поразен от безкрайността дори само на видимата част на Вселената.
Човекът,  достигнал подобно ниво на  информированост в хода на мисловните процеси, задейства механизма на енергоинформационен обмен на ново ниво, където задачата му е да създава, съхранява и предава информация за безкрайността на външното енергоинформационно поле. Подобна информация за човеческото знание представлява компилация на жизнения опит в течение на живота , а главно, в момента на  смъртта преминава в свободно състояние и се разпространява  във външното поле, където някога може да бъде възприета от други развити същества, свързващи свободните енергоинформационни потоци.
Подобeн eнергоинформационeн обмен на индивида с полето съществува като способ на външното поле за разпознаване/осъзнаване/ на себе си и именно това е тенденцията на тази система – стремежът към самоосъзнаващата се материя, чийто модел се явяват хората.  Стремежът към самопознание, повишаване нивото на информираност по отношение на цялото външо поле - това е пътят на  глобалната еволюция на нашата енергоинформационна система. По този начин  се проявява  мислената, информационната еволюция на човека и моделът и способът на развитие на цялата енергоинформационна система, както и механизмът за  неговото съществуване. Затова една от най-предпочитаните/ отбрани/ жизнени програми е човешкото желание към повече, постигане на неизвестното, за получаване на повече информация.  Защо тези стремящи се хора са толкова малко в съвременния социум? За външното поле е важно не количеството на  подобна  информация, а нейното качество, и особено интензивността, която е свързана пряко с общата енергетиката на организма, нивото на свободната оперативна енергия. Тук работи принципът  на предаване на радиосигнала в пространството, когато звуковите вълни, които чуваме, се предават чрез по-интензивни вибрации, невъзприемани от нас.
В този процес човек се нуждае от висока интензивност  за успешното предаване на натрупаната информация, което се определя от общото енергетийно ниво на организма. Следователно, за да започнат процесите на повишаване на енергийното ниво на тялото, е необходимо агресивното въздействие на средата. Слабите нежизненоустойчиви  програми се проверяват в хода на живота и се отхвърлят, по-точно отхвърлят се тези с излъчена информация със слаба интензивност и нежизнеспособна в околната среда. Остават носителите на информация с нужното качество и интензивност, които затварят енергоинформационния  цикъл. Такива носители са  единици сред миллионите. Ако се обърнем към живите системи, то подобно съотношение се наблюдава например,при морските  риби, хвърлящи в морето хайвер с милиони яйца, от които оцелява много малка част.
Но ние можем да видим и други по-напреднали форми на съхранение и предаване на  потомство от една и съща риба и разбира се в по-висшите животни. Можем да предположим, че се наблюдава енергоинформационен обмен на човека от едно поле — на еволюционно ниско ниво и са възможни нива, където ще се появят аналози със загриженост за потомство, стремеж за съхранение  на всяка нова енергоинформационна система, какъвто пример виждаме при млекопитаещите. Не казвам, че  друга информация напълно  се отхвърля, обратно, бидейки предадена с висока интензивност, тя създава информационен фон, на който се извършва прехвърлянето на информацията за социалната структура, начинът на съществовуване на  различните  членове и групи, емоционалните програми, агресията и други неща, които се натрупват  върху хората в живота. Именно на този фон ще се зараждат  и развиват ергоинформационните структури с нужното качество.

НАШИТЕ НОВИ КУРСОВЕ И СЕМИНАРИ, УСЛУГИ и научете новости, техники.



ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: Тук са представени само една малка част от честотите.


Популярни публикации от този блог

ВИБРАЦИИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ПЛАНЕТАТА

ЛЕЧЕНИЕ НА ГРЪБНАЧНИЯТ СТЪЛБ И КАРМАТА

БЛОК ЕНЕРГИИ - ПАНТЕОН НА ЗЕВС